ایران بریفینگ / پلیس امنیت نروژ از وزارت دادگستری این کشور خواسته است که یک روحانی شاغل در مرکز مذهبی شیعی «امام علی» در اسلو، پایتخت این کشور، اخراج شود.
نام این روحانی ذکر نشده، ولی بررسیها نشان میدهد که منظور احتمالاً سید مصطفی مطهری است.
به گزارش خبرگزاری ان.ار.ک نروژ، پلیس این کشور به دنبال اخراج سریع این روحانی بر اساس منافع ملی این کشور است.
تصمیم نهایی را در این زمینه وزارت دادگستری نروژ اتخاذ مینماید.
در همین حال گزارشهایی هم درباره همکاری این روحانی با وزارت اطلاعات ایران مطرح شده است.
خبرگزاری انارک در گزارش خود تصاویر صورت وی را به طور کامل شطرنجی کرده و فقط عمامه سیاه این روحانی در تصاویر دیده میشودکه به یک مصاحبه منتشرشده در خبرگزاری حوزه در سال ۲۰۱۶ اشاره شده که این روحانی به علاقه مردم اروپا «به آیتالله علی خامنهای»، رهبر جمهوری اسلامی، و رفتن جوانان اروپایی «به مراسم اربعین» اشاره کرده است.
گفتنی است سید مصطفی مطهری در ۲ آذر ۹۵ ( ۲۲ نوامبر ۲۰۱۶) با عنوان «امام مرکز اسلامی امام علی نروژ» با خبرگزاری حوزه مصاحبه کرده و همین مطالب را مطرح کرده است.
بر اساس گزارش پلیس امنیت نروژ ، این روحانی به همکاری با وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و یک سازمان امنیتی نظامی ( که به نظر میآید منطور سازمان اطلاعات سپاه میباشد) متهم است ، همچنین وی در ارتباط با یک ایرانی-نروژی که پیش از این در دانمارک بازداشت شده، متهم شده است.
هانِه بلومبرگ، سخنگوی پلیس امنیتی نروژ، گفته است که نمیخواهد خبرهای مربوط به اینکه علت درخواست اخراج این روحانی، همکاری با وزارت اطلاعات بوده را تأیید کند، ولی اشاره کرده است که حکومت ایران از مراکز مذهبی و مساجد برای اقدامات امنیتی و اطلاعاتی استفاده میکند.
مطهری، پیش از رفتن به نروژ، در ایران به عنوان مدیر امور بینالملل مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث فعالیت داشت.

مصطفی مطهری، نفر اول سمت راست در جلسهای در مرکز اسلامی توحید در نروژ
این مؤسسه زیر نظر معاونت بینالملل دفتر خامنهای میباشد.
خبرگزاری انارک همچنین نوشته است که این مرکز سالانه ۶۰۰ هزار کرون (بیش از ۶۶ هزار دلار ) از دولت نروژ کمک مالی دریافت میکند و ۶۳۲ عضو دارد، احتمال دارد این کنکها پس از تائید جاسوسی مطهری قطع شود.
تیرماه امسال، دادگاهی در دانمارک یک شهروند نروژی ایرانیتبار را به جرم جاسوسی و مشارکت در اقدام به قتل در خاک دانمارک محکوم کرد.
به گفته دادگاه، این مرد ۴۰ ساله «در مورد یک مهاجر ایرانی ساکن دانمارک اطلاعات جمعآوری کرده» و این اطلاعات را به فردی داده است که برای نهادهای امنیتی ایران کار میکند.
جاوید حسین شاه، وکیل این روحانی، به خبرگزاری انارک نروژ گفته است موکلش با دلایلی که برای اخراج او مطرح شده، مخالف است.
هانِه بلومبرگ، یک مدیر امنیتی دولت نروژ، نیز به این خبرگزاری گفته است که نمیخواهد خبرهای مربوط به اینکه علت درخواست اخراج این روحانی، همکاری با وزارت اطلاعات بوده را تأیید کند، ولی اشاره کرده است که حکومت ایران از مراکز مذهبی و مساجد برای اقدامات امنیتی و اطلاعاتی استفاده میکند.
آقای مطهری، پیش از رفتن به نروژ، در ایران به عنوان مدیر امور بینالملل مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث فعالیت داشت.
او در این مؤسسه با همکاری معاونت بینالملل دفتر خامنهای و مؤسسه «جامعه المصطفی» به ترجمه کتابهای شیعی به زبانهای خارجی مشغول بود.
مؤسسه دارالحدیث که سال ۷۴ با دستور خامنهای تشکیل شد، زیر نظر محمد محمدی ریشهری، وزیر پیشین اطلاعات ایران، اداره میشود.
بررسی فعالیت بسیاری از نهادهای مذهبی و فرهنگی در ایران نشان میدهد که شبکهای متشکل از عناصر امنیتی و چهرههای فعال یا وابسته به دفتر خامنهای و روحانیون مبلغ شیعه در سایر کشورها در حال همکاری و فعالیت با یکدیگر هستند.
مرکز امام علی شهر اسلو به همراه «مرکز اسلامی توحید»، دو مرکز مهم شیعیان در نروژ محسوب میشوند.
این مرکز در سال ۸۴ تأسیس شده و در طول سال برنامههای مختلف مذهبی و سیاسی و کلاسهای آموزشی با تمرکز بر کودکان و زنان برگزار میکند.
خبرگزاری انارک نوشته است که این مرکز سالانه ۶۰۰ هزار کرون (بیش از ۶۶ هزار دلار ) از دولت نروژ کمک مالی دریافت میکند و ۶۳۲ عضو دارد.
این مرکز که توسط یک هیئت امنای پنج نفره اداره میشود، در معرفی خودش اعلام کرده است که با «نظارت نماينده مراجع تقليد شيعه اداره میشود»، ولی به نام این مراجع تقلید شیعه اشاره نشده است.
با این حال مرور سخنرانیها و برنامههای این مرکز در سالهای گذشته نشان میدهد که بیشترین توجه این مرکز به معرفی و تبلیغ آیتالله خمینی و آیتالله خامنهای معطوف بوده است.